Aquest dilluns s'ha obert el període per presentar les candidatures a la nova convocatòria pilot de finançament col·lectiu anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran”, en el qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org.

Després de fer les sessions informatives a cada comarca, aquest dissabte ha tingut lloc la sessió en línia conjunta, on els participants han pogut conèixer els secrets per tenir èxit en la campanya de micromecenatge i també han pogut escoltar l'experiència de 6 casos reals.

Així, doncs, d'es d'ara i fins el 13 de desembre, aquells que tinguin un projecte amb retorn social al territori podran presentar-lo a la convocatòria. Recordem que aquests han de contribuir a reactivar el teixit socioeconòmic de les comarques de l’Alt Pirineu i Aran.

S'hi poden presentar, amb un màxim de 2 projectes, professionals autònoms, associació, cooperativa o micro empresa que tingui la seu social o domicili en una de les sis comarques de muntanya.
Es preveu repartir uns 48.000€ en un màxim de 6 projectes, un per comarca. Un jurat independent serà l’encarregat de fer la selecció, en funció de les bases de la convocatòria.
La iniciativa està promoguda des dels Consells Comarcals, les Oficines Joves i els serveis de promoció econòmica de les comarques pirinenques. Compta amb el suport de les diputacions i de l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.