Casa Matter és l’espai cedit per l’Ajuntament de Torre de Capdella on s’ubicarà el nou centre de visitants del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici centrat en el cel nocturn del Parc Nacional. Ja compta amb projecte fet i el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha anunciat que segurament començarà a executar-se en poc més d’un any.

Es preveu que aquest equipament generi diversos llocs de treball. I es considera molt important pel dinamitzar el territori i relacionar diferents elements patrimonials.

A casa Matter es rehabilitaran els 4 nivells i una zona exterior, i s’adaptarà a persones amb mobilitat reduïda. Acollirà una exposició permanent sobre els valors del cel nocturn, del patrimoni natural i cultural, i disposarà de sales polivalents per fer-hi activitats. La zona enjardinada acollirà itineraris de flora, aprofitant les terrasses de l’antic viver forestal, activitats permanents, i una zona de pícnic coberta.

Es calcula que per la posada en marxa caldrà una inversió d’uns 700.000 euros.
Durant la visita també s’ha parlat del projecte de recuperació del carrilet, Calvet ha explicat que durant el 2021 es treballarà en la redacció dels projectes i per a l’obtenció de finançament.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, conseller Territori i Sostenibilitat - JOSEP MARIA DALMAU, ALCALDE TORRE DE CAPDELLA - JOSEP ENRIC LLEBOT, PRESIDENT PARC NACIONAL D’AIGÜESTORTES I ESTANY DE SANT MAURICI - MARC SENTENACH, ARQUITECTE MUNICIPAL