Els Mossos d’Esquadra han detingut un veí de la Seu d’Urgell que facilitava l’ocupació il·legal d’habitatges i cobrava quotes mensuals per disposar de llum i aigua. També ocupava il·legalment una de les cases i coaccionava la resta d’ocupants si deixaven de pagar-li una quota mensual per mantenir els serveis.
A finals del 2019, es va ocupar de manera il·legal cases de Carrer Portal d'Andorra de la Seu d’URgell, i poc després habitatges d’un bloc de pisos del carrer Joan Garriga i Massó.

Els Mossos i la Policia Local de la capital alt urgellenca van tenir  coneixement que un home es dedicava a obrir les portes d'aquests pisos i cases, canviar els panys i oferir els habitatges a persones per tal que els ocupessin a canvi de diners. Aquesta persona també manipulava la instal·lació elèctrica i posteriorment oferia fluid elèctric als ocupants il·legals dels habitatges, a canvi d’una quota inicial d’uns 100€, més 20€ al mes. Si els ocupants es negaven a pagar aquesta quota, la persona els amenaçava que els deixaria sense electricitat o els desconnectava directament.

A més, es va detectar que les consecutives manipulacions havien posat en greu perill la seguretat dels habitatges per possibles descàrregues elèctriques i electrocucions.

El 16 d’octubre els mossos van localitzar i detenir la persona que presumptament s’encarregava de tot l’entramat de les ocupacions il·legals dels habitatges i cometre un delicte continuat de defraudació de fluid elèctric, danys, coaccions i un delicte contra la seguretat col·lectiva.

Després de declarar en dependències policials, el detingut va quedar en llibertat, a l’espera de ser citat per l’autoritat judicial que instrueix el cas.