Després de les notícies sorgides sobre l’abandó del projecte de prospeccions mineres a Salau, en zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu i Aran, el conseller Calvet ha aplaudit la decisió i ha anunciat en una visita al Pallars Jussà que el govern de la Generalitat de Catalunya dona unes setmanes a l’empresa minera que va fer la petició perquè confirmi la renuncia, sinó el propi govern donarà l’expedient per caducat.

Calvet també ha remarcat el paper proactiu de la societat civil i les entitats que s’han mobilitzat per aturar el projecte. Precisament la plataforma Salvem Salau que s’ha manifestat reiteradament en contra de la intenció de fer les prospeccions en aquesta zona protegida de la Vall de Bonabé, a través de la seva pàgina web, va expressar fa uns dies la seva satisfacció per la notícia de la renúncia. I ha reiterat la necessitat que el Departament de Territori i Sostenibilitat iniciï els tràmits per redactar el Pla especial de protecció del medi natural i del paisatge del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Parlen al vídeo: DAMIÀ CALVET, CONSELLER TERRITORI I SOSTENIBILITAT