Per tal de reconèixer el paper de les dones en un entorn rural i preservar-ne el seu coneixement, el Consell Comarcal de Cerdanya ha engegat un nou projecte amb el nom Banc de Memòria. Aquest consistirà en recollir en forma d'entrevista el testimoni de 17 dones, una de cada municipi. Després es col·locaran plafons amb la seva silueta als diferents pobles on hi apareixerà un codi QR per accedir a l'enregistrament.

Des de l'ens comarcal han remarcat que es tracta d'un projecte transversal, ja que té un valor social, patrimonial i també turístic.

El contingut de les entrevistes es dipositarà a l'Arxiu Comarcal, per tal que aquest patrimoni immaterial perduri en el temps.

Des del Consell Comarcal han explicat que ara en una primera fase es finançaran 17 entrevistes i que, més endavant, confien en poder comptar amb la implicació dels ajuntaments per sumar més testimonis. De fet, els mateixos consistoris podran proposar les dones que podrien participar en aquest Banc de Memòria.

El projecte compta amb el suport de l'Institut Català de les Dones, de l'Àrea d'Igualtat de la Diputació de Lleida, de la Fundació Pública Institut d'Estudis Ilerdencs i de la Diputació de Girona.

Parlen al vídeo: SARA ALIAGA, TÈCNICA CONSELL COMARCAL CERDANYA