Soriguera, al Pallars Sobirà, està treballant perquè l’any que ve hi hagi en marxa una ruta cultural pels visitants de la comarca que englobi els tres punts clau del municipi: els búnquers de Vilamur, el despoblat de Llagunes i el Museu de les Roques de Rubió. D’aquesta manera es pretén reactivar i promocionar el patrimoni cultural de la Vall de Siarb i ampliar durant tot l’any l’oferta turística de la zona.
En el marc de Pla de Difusió del Patrimoni de la Vall de Siarb, organitzat per l’Ajuntament de Soriguera i el Parc Natural de l’Alt Pirineu, juntament amb l’Associació Balmes Blancs i la Voliaina, que s’encarreguen de fer les visites culturals guiades, aquests últims dies s’ha organitzat una campanya de promoció cultural del municipi encarada als veïns i veïnes de Soriguera i Sort i als agents turístics de la zona. I se’ls ha mostrat els equipaments culturals de la Vall de Siarb, el despoblat de Santa Creu de Llagunes i els búnquers i trinxeres de Vilamur.