La majoria de bars i restaurants de Cerdanya ja no han obert aquest divendres. Els que ho han fet, ha estat per netejar, recollir o buidar les neveres. Només uns dies després de finalitzar les restriccions específiques per Cerdanya obrint tan sols al 50% del seu aforament, els restauradors han encaixat amb malestar l'obligació de tancar de nou els negocis, almenys durant 15 dies, per intentar frenar el covid-19. A més, la tardor els estava anant força bé.

Des de l'Associació de Bars i Restaurants de Cerdanya entenen la gravetat de la situació, però lamenten que es culpabilitzi el sector, que ja ha fet grans esforços per adaptar-se a les mesures sanitàries. A més, posen en dubte que el tancament sigui només durant dues setmanes.

Malgrat les dificultats, els restauradors cerdans confien en tenir una campanya d'hivern el més normal possible, sobretot a les festes de Nadal i Reis, un dels moments de l'any amb més volum de feina. Veuen però, que ara mateix, preveure com serà és una incògnita.

Els restauradors reclamen ajudes a l'administració per afrontar aquest nou tancament. També han remarcat que el menjar per emportar no substitueix el servei, ja que cal gestionar el menjar, el personal, disposar d'envasos i que tot plegat no és fàcil d'assumir d'un dia per l'altre.

Parlen al vídeo: NATI BOVER, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ BARS I RESTAURANTS CERDANYA