El Departament de Justícia, a través de la Direcció General de Memòria Democràtica, ha recuperat les restes de vuit persones de la fossa del Prat del Fuster de Sorpe, al terme municipal d’Alt Àneu. Els arqueòlegs han donat per tancada l’actuació després de cinc setmanes de treball sobre el terreny. Alguns dels esquelets trobats estan incomplets i també s’han trobat peces de roba i objectes quotidians com ara monedes o encenedors. I tot apunta que són vuit dels deu homes que van ser afusellats per l’exèrcit franquista l’abril de 1938.
Els treballs, però, no han permès trobar cap resta òssia de 2 homes més que hi van ser afusellats. Els arqueòlegs consideren que podrien haver escapat i haver estat executats en algun altre indret, o bé que els familiars els desenterressin de la fossa i els donessin sepultura en un altre lloc. Tampoc s’han trobat indicis que entre les restes hi hagi un soldat franquista que alguns testimonis apunten que va ser afusellat allí per negar-se a disparar “als 10 d’Isavarre”.
Les restes ara es troben a la Universitat Autònoma de Barcelona on es compararan amb les mostres d’ADN extretes dels familiars per veure si hi ha coincidència.