Des de fa poques setmanes, Montellà i Martinet disposa d'un nou magatzem d'estella per alimentar les dues calderes de biomassa ja existents i una tercera que l'ajuntament preveu instal·lar ben aviat. El nou espai d'emmagatzematge permetrà tancar el cercle de producció i consum d'energia renovable d'alguns equipaments públics, com ara el poliesportiu o l'escola.

El nou magatzem mesura 500 metres quadrats de superfície i 4 metres d'alçada. S'hi pot guardar fins a 2000 metres cúbics d'estella. Està situat al costat del poliesportiu i del nou aparcament per a autocaravanes.

L'ajuntament de Montellà i Martinet, com altres de Cerdanya, aposta per utilitzar aquest sistema de calefacció i aigua calenta tot aprofitant la massa forestal de proximitat. El projecte serveix també per reduir el risc d'incendis.

La nova instal·lació ha tingut un cost d'uns 80.000 euros, finançats per la diputació de Lleida amb fons europeus Feder.

Parlen al vídeo: JOSEP CASTELLS, ALCALDE DE MONTELLÀ I MARTINET - JOAN GARRETA, PRESIDENT EMD VÍLLEC-ESTANA