Suspesa la mostra presencial de formatges de la Fira de Sant Ermengol de la Seu d'Urgell. Els dies 17 i 18 d'octubre el passeig Joan Brudieu havia d'acollir la trobada del formatge adaptada per la covid-19. Estava previst que hi participessin 24 formatgeries artesanes del Pirineu. Finalment, però s'ha cancel•lat la mostra presencial per evitar desplaçaments i contenir la propagació del coronavirus.

Tanmateix, es manté l'aposta digital de la fira a la qual hi ha dues propostes: l'aula tast en línia i la jornada tècnica.

La situació epidemiològica a Catalunya està empitjorant. Tot i que les dades a La Seu d'Urgell són la meitat que les registrades en el pitjor moment de la pandèmia. Aquest dimarts l'índex de brot del virus al municipi urgellenc és de 557 punts, quan el 16 d'agost era el doble, 1.150. El mateix passa a la taxa de reproducció de la malaltia, que és de 2,07 i a mitjans d'agost era de 4 punts.

Aquest dimarts hi ha 6 pacients ingressats al Sant Hospital de la capital alt urgellenca, 5 dels quals són majors de setanta anys. També hi ha 32 casos actius aïllats a domicili. i 212 contactes estrets confinats, així com 9 grups classe aïllats dels centres educatius de la Seu d'Urgell.

Parlen al vídeo: JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL