Del 9 a l'11 d'octubre Catalunya viurà les Jornades Europees de Patrimoni 2020. En el marc d'aquesta celebració, hi ha dues propostes per conèixer la catedral de Santa Maria de la Seu d'Urgell. D'una banda, una visita guiada des d'una perspectiva astronòmica i gnòmica.

La visita aportarà una visió inèdita del programa iconogràfic de l'edifici a partir d'un estudi que desenvolupat Joan Vázquez, membre de l'Associació Catalana de Gnomònica, juntament amb un grup de diversos experts des de fa setze anys. Vázquez ha destacat que en la construcció de la catedral hi ha dos elements molt importants: l'orografia del territori i els moviments de rotació i translació de la Terra.

La visita serà diumenge a les onze del matí. El dia abans, dissabte 10 d'octubre el Museu Diocesà d'Urgell organitza una visita guiada gratuïta a la Catedral de Santa Maria d'Urgell i a l'església de Sant Vicenç d'Estamariu, per conèixer les seves pintures romàniques murals in situ.
Totes les activitats són gratuïtes i requereixen reserva prèvia.

Parlen al vídeo: JOAN VÁZQUEZ, MEMBRE DE L'ASSOCIACIÓ CATALANA DE GNOMÒNICA