El conseller de Polítiques digitals, Jordi Puigneró, ha anunciat aquest dijous al migdia que durant el 2021 els municipis de les comarques del Pallars Sobirà i de l’Alta Ribagorça estaran connectats a la xarxa de fibra òptica de la Generalitat de Catalunya.

Aquestes dos comarques, juntament amb Maresme i Barcelonès, seran, al 2021, les úniques comarques on tots els municipis tindran fibra òptica. Municipis que no nuclis, el conseller ha remarcat que el compromís és l’arribada als municipis però que després s’haurà de fer un esforç conjunt amb les altres administracions per estendre la xarxa a la resta de nuclis. Alguns dels quals per orografia o demografia es podran beneficiar de la velocitat de la fibra però a través de radioenllaços. En aquest sentit, ressalta que la importància és que arribi la velocitat sigui quina sigui la tecnologia.
Al Pallars Sobirà el departament inverteix en el desplegament uns 6 milions d’euros, una de les aportacions més elevades de tot Catalunya.
A l’Alta Ribagorça, on encara no s’ha fet cap inversió en el desplegament de la fibra òptica, es destina 4,4 milions d’euros i els connectaran tots els municipis, i a la Vall de Boí concretament tots els nuclis.
Pel que fa al Pallars Jussà, se n’assegura la connectivitat dels municipis que falten en el calendari establert de desplegament que s’allarga fins al 2023.

Parlen al vídeo: JORDI PUIGNERÓ, CONSELLER POLÍTIQUES DIGITALS