El departament de Salut ha decidit aixecar les restriccions a Cerdanya per frenar el covid-19, gairebé dues setmanes després imposar-les. La decisió s'ha pres gràcies al descens de la corba a l'Alt Pirineu i Aran. Fa dues setmanes el risc de rebrot a Cerdanya arribava a 2000, mentre que actualment es situa al voltant de 700, que encara és molt alt.

Des de l'ajuntament de Puigcerdà han demanat a la població que, malgrat que a partir de dissabte ja s'hauran aixecat les restriccions, continuï sent prudent.

En el marc del Procicat, es va limitar al 50% l'aforament a bars i restaurants i l'assistència a actes religiosos. Les terrasses van haver de reduir a la meitat el nombre de taules i separar-les entre elles 1,5 metres. En el cas dels hotels, l'aforament dels espais comuns també s'havia limitat al 50%. D'altra banda, les activitats culturals i esportives tampoc podien completar el seu aforament.

També es va demanar que es limités la mobilitat i s'evitessin desplaçaments innecessaris, just abans del pont de la Mercè. A les portes d'un dilluns festiu, des del consistori puigcerdanenc apel·len a una mobilitat responsable.

Per altra banda, diversos ajuntaments cerdans van decidir tancar els parcs infantils i zones esportives a l'aire lliure com a mesura de prevenció. Aquesta també s'aixecarà i, per tant, ja es podran utilitzar aquests espais a partir de dissabte.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ