L'Ajuntament de la Seu ha aprovat en el ple d'aquest dilluns una moció presentada per la CUP que planteja que les confessions religioses que hi ha a la ciutat paguin (IBI), l'Impost de Béns Immobles, per béns que hagin estat immatriculats.

Segons dades del consistori, el cobrament de l'IBI en aquests casos serien un total de 118.000 euros anuals, dels quals 117.000 els hauria de pagar l'església catòlica i uns 700 els testimonis de Jehovà. El vicealcalde de la ciutat, Francesc Viaplana, ha assenyalat que els ingressos serien benvinguts per les finances municipals, però cal detallar quines són aquestes propietats.

L'equip de govern ha destacat la bona sintonia amb el Bisbat d'Urgell.

També ha subratllat la voluntat de la institució catòlica per arribar a acords.

Parlen al vídeo: XÈNIA ANTONA, REGIDORA LA CUP - CARLOTA VALLS, COMPROMÍS PER LA SEU - FRANCESC VIAPLANA, VICEALCALDE DE LA SEU D'URGELL