L'ajuntament de Guils de Cerdanya ha desplegat la fibra òptica al municipi, per tal que aquells veïns i veïnes que ho desitgin puguin connectar-s'hi. Els treballs, que s'han portat a terme en les darreres setmanes, han permès fer arribar la fibra a tots els habitatges del municipi, excepte a la zona Puigcerdà Residencial, on el consistori espera obtenir aviat el permís del Ministeri de Foment.

Així doncs, aquells que vulguin disposar de fibra als seus domicilis hauran de posar-se en contacte directament amb les companyies subministradores per gestionar l'alta del servei.

Com la majoria de pobles de Cerdanya, Guils ha sumat recentment nous residents procedents de ciutats que han pogut anar a viure en un entorn rural gràcies a la possibilitat de teletreballar. En el seu cas han estat una quarantena. Tant ells, com la resta de veïns i veïnes, ja podran disposar de fibra a la llar.

El consistori preveu fer arribar la fibra a l'estació de Guils Fontanera. De fet ja s'han adjudicat els treballs. El cost d'aquesta actuació és de 64.000 euros, finançats amb el PUOSC.

També a Guils fontanera, l'equip de govern ha instal·lat una nova caseta d’informació i venda de forfets que ja estarà en funcionament la propera temporada.

Parlen al vídeo: JOSEP MENDO, ALCALDE DE GUILS DE CERDANYA