Aquest dimarts al migdia s'ha presentat una proposta que combina dos cicles de difusió històrica: Desenterrant el passat i Parlem d'història. La iniciativa consta de 8 activitats. A través de conferències i vistes s'explicarà la recerca històrica de l'alt Urgell. Així mateix, s'exposaran les novetats historiogràfiques sobre les falles d'Alàs i el pariatge d'Organyà.

Els cicles Parlem d'història i Desenterrant el passat van néixer l'any 2012 de la mà de l'Institut d'Estudis Comarcals de l'Alt Urgell. Des de llavors, les dues iniciatives han despertat l'interès dels urgellencs i urgellenques.

En aquesta iniciativa col·laboren l'Arxiu Comarcal de l'Alt Urgell, l'Institut d'Estudis Comarcals, l'Ajuntament de la Seu, el Consell Comarcal de l'Alt Urgell, i espai Ermengol museu de la ciutat. Precisament, aquest cicle és la primera activitat que organitza l'Arxiu Comarcal amb motiu del 10è aniversari de l'entitat.

El tret de sortida del programa és aquest divendres 9 d'octubre i s'allarga fins al 7 de novembre.

Parlen al vídeo: LLUÍS OBIOLS, PRESIDENT INST. ESTUDIS COMARCALS ALT URGELL - CARLOS GUÀRDIA, TINENT ALCALDE SERVEIS CENTRALS I CULTURA  -  JULIO QUÍLEZ, DIRECTOR DE L’ARXIU COMARCAL DE L’ALT URGELL