Prullans és un dels molts pobles del Pirineu que ha vist augmentar recentment el nombre d'habitants. La situació provocada per la covid-19 ha fet que algunes persones procedents de grans ciutats decidissin anar a viure en entorns rurals. En el cas d'aquest petit poble de Cerdanya lleidetana de, fins fa poc, 230 habitants, en els darrers mesos ha rebut 25 nous veïns i veïnes, fet que des de l'ajuntament veuen amb molt bons ulls.

El teletreball ha obert les portes a aquests nous veïns a fer un canvi de vida. Però no només a ells, si no també a persones que poden fer estades de feina a la comarca.
Per tal d'oferir-los un lloc adient per treballar a distància, l'empresa local Cerdanya Ecoresort ha posat en marxa un espai de coworking. Aquí hi venen clients del seu hotel i del seu càmping, persones que fan una estada que combina feina i benestar i, també, els nous residents.

El teletreball és possible a la majoria de pobles cerdans, si bé hi ha alguns nuclis que, per l'orografia de la zona, tenen una connexió més lenta. Treballar en línia en un espai adaptat com aquest permet als usuaris gaudir d'una bona connexió i també d'altres avantatges.

Un dels usuaris d'aquest espai de coworking és en Jordi, un lleidatà que treballa a Barcelona. Des de fa temps passa temporades a Prullans i, des d'ara, també hi pot desenvolupar la seva feina.

Qui sap si en Jordi decidirà també fixar la primera residència a Prullans.
Caldrà veure si aquests nous veïns i veïnes es queden a viure una llarga temporada al poble, o bé, si d'aquí uns mesos opten per tornar a la ciutat.

Parlen al vídeo: ALBERT MAURELL, ALCALDE DE PRULLANS - DAVID ISERN, LÍDER CERDANYA ECORESORT - JORDI TUNICA, USUARI DEL COWORKING PRULLANS