Una quinzena de projectes empresarials nascuts a Cerdanya s'han mostrat interessats en participat a la nova convocatòria pilot de finançament col·lectiu anomenada “Matchfunding Arrela’t Alt Pirineu i Aran”, en el qual les administracions complementen amb un fons públic de 24.000€ les aportacions de la ciutadania a través de la plataforma de micromecenatge Goteo.org. Els projectes han de tenir un retorn social al territori i han de contribuir a reactivar el teixit socioeconòmic de les comarques de l'Alt Pirineu i Aran.

La convocatòria conjunta de les sis comarques s’iniciarà el proper 19 d’octubre i s’hi podran presentar fins al 13 de desembre, amb un màxim de 2 projectes, qualsevol professional autònom, associació, cooperativa, micro empresa que tingui la seu social o domicili en aquest territori.

Es preveu repartir uns 48.000€ en un màxim de 6 projectes, un per comarca. Un jurat independent serà l'encarregat de fer la selecció, en funció de les bases de la convocatòria.

Des de l'ens cerdà veuen important donar aquest impuls als nous projectes empresarials, sobretot després de la crisi provocada per la covid-19.

Aquesta iniciativa la promouen els Consells Comarcals, les Oficines Joves, els serveis de promoció econòmica i treball d’aquestes comarques, l’Ateneu Cooperatiu de l’Alt Pirineu i Aran i el projecte Odisseu, amb el suport de des diputacions i l’Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l’Alt Pirineu i Aran.

Parlen al vídeo: CRISTINA ROTELLÀ, VICEPRESIDENTA 2a CC CERDANYA