L'Associació de Criadors de Cavalls de Cerdanya veu amb resignació la suspensió de la Fira del Cavall de Puigcerdà per la situació sanitària. Entenen la mesura i, malgrat que encara no han comptabilitzat si els perjudicarà econòmicament, confien en poder vendre el bestiar des de casa. De fet, en circumstancies normals, els ramaders ja acostumen a tenir bona part dels exemplars venuts abans de la fira.

Des de l'associació han explicat que anys enrere la fira era molt important perquè representava el punt de trobada amb els compradors propers i els que venien d'altres punts de l'estat. Fins i tot, els criadors anaven de fira en fira fins a vendre el bestiar. Avui dia els canals de comunicació per arribar als compradors són amplis i això els facilita el negoci, especialment aquest any. Malgrat tot, la fira del cavall de Puigcerdà és un bon aparador on els ramaders sempre acaben tancant algun acord.
Els criadors creuen que si les vendes són millors o pitjors aquest any dependrà més de la situació econòmica actual i del marc de les restriccions per frenar contagis que del fet de no tenir fira.

La fira de Puigcerdà reuneix cada any uns 800 caps de bestiar, dels quals se n'acaben venent uns 300.
El que els criadors trobaran més a faltar enguany és el concurs de bestiar de dissabte al matí, el qual sempre genera molt interès, tant per al sector com per al públic.

Parlen al vídeo: PERE TOR, REGIDOR RESPONSABLE FIRES PUIGCERDÀ