Els alcaldes i alcaldesses de l'Alt Urgell es mostren decebuts per les dificultats de desplegar la xarxa de fibra òptica a la comarca per part de la Diputació de Lleida. El projecte contempla fer arribar la fibra a les capitals dels municipis i als polígons industrials.

Tot just ha arrencat la primera fase que intervé a les comarques de la plana. El projecte preveu millorar la connectivitat a l'Alt Urgell a l'inici de la segona fase. Els batlles alt urgellencs veuen que s'està endarrerint el temps que s'havia anunciat, i subratllen que prèviament havien fet els deures.

L'any 2023 és la data marcada perquè la fibra òptica estigui desplegada a tots els municipis. Alguns ajuntaments han buscat alternatives per millorar la connectivitat.

El confinament per la Covid-19 ha accentuat la necessitat de millorar la connexió a internet a les zones rurals i de muntanya.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL ALT URGELL