Nova jornada de cribratges massius a Puigcerdà. Aquest dimecres s'han fet proves PCR a uns 160 alumnes que estan fent quarantena per haver estat en contacte amb un positiu de covid-19, ja sigui a l'aula, al servei de menjador, al transport o a les activitats extraescolars. N'hi hauran més. Dijous es faran uns 450 testos als pares i mares d'estudiants de l'escola Vedruna i de l'INS Pere Borrell i divendres les proves aniran adreçades als professors i monitors d'activitats esportives, extraescolars, de servei de menjador o transport i també al personal de la residència sociosanitària de Puigcerdà, on recordem s'hi va detectar un brot.

Malgrat que sovint aquest tipus de proves massives disparen les estadístiques, des del consistori puigcerdanenc consideren que són una eina efectiva.

Com en les darreres jornades de cribratges, els testos s'han fet al Casal Sant Domènec, al passeig 10 d'abril. En aquesta ocasió, les proves les ha dut a terme personal de la regió sanitària de l'Alt Pirineu i Aran.

Recordem que fa justament una setmana és van fer 96 testos a escolars que també feien quarantena a casa. Anteriorment, els dies 9 i 15 de setembre, hi va haver cribratges massius a la capital cerdana adreçats a veïns i veïnes de 18 a 40 anys, personal docent, comerciants, hotelers i restauradors.

Aquells pares i mares d'alumnes de l'escola Vedruna i de l'INS Pere Borrell i els monitors que vulguin sotmetre's al test PRC hauran d'inscriure's prèviament a la web de l'ajuntament.

Possiblement la setmana vinent es tornaran a organitzar cribratges massius a Puigcerdà, adreçats, aquesta vegada, a familiars dels altres dos centres educatius del municipi, és a dir, les escoles Llums del Nord i Alfons I.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ