El Consell d’Alcaldes de l’Alt Urgell impulsa l’elaboració un inventari d’habitatges desocupats de la comarca. Els alcaldes i alcaldesses ho han decidit aquest dimecres davant la dificultat per accedir a l'habitatge, malgrat que els pobles disposen de pisos buits.

Amb la informació, el següent pas, serà la creació d'una borsa d'habitatge. Un dels entrebancs, perquè sigui efectiva la proposta, és la reticència dels propietaris a posar l'habitatge al mercat. Pel que la Generalitat estudia mesures per afavorir que els pisos no estiguin buits.

En aquesta equació hi ha dos factors destacats: la creixent demanda habitatge a les zones rurals després del confinament i la situació de despoblament que pateix el territori des de fa anys.

També es farà una radiografia dels locals buits a l'Alt Urgell per tal de possibilitar emprendre negocis.

Parlen al vídeo: JOSEFINA LLADÓS, PRESIDENTA CONSELL COMARCAL ALT URGELL