Arxivada la causa contra l'exalcalde de la Seu d'Urgell, Albert Batalla, i l'extinent d'alcalde, Jesús Fierro, per la construcció d'habitatges a la Baixada del Molí. El titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de la capital alt urgellenca va acordar a finals de juliol el sobreseïment lliure i l'arxivament de la causa contra Batalla i Fierro; així com del secretari municipal al•legant no veure cap indici de delicte.
L'auto és ferm, perquè no ha estat recorregut per la fiscalia. Val a dir que aquest auto és una peça separada de les diligències prèvies obertes arran d'una denúncia anònima i la posterior querella de la fiscalia contra els principals representants de l'Ajuntament de la capital alturgellenca.
La peça separada que s'ha arxivat fa referència a possibles delictes en la construcció d'habitatges a la Baixada del Molí, a la venda per part de l'Ajuntament de 14 m2 de parcel•la sobrera en aquell indret, i a diverses tramitacions administratives. La conclusió del jutge és que "no concorre cap element que porti a afirmar la presència de delictes" i "acorda el sobreseïment lliure de la causa a favor de tots els investigats".

La denúncia inclou altres qüestions per les quals encara no han declarat Batalla i Fierro. Atès que la compareixença davant del jutge del 26 de febrer va ser per la peça separada de la Baixada del Molí.

L'obertura de les diligències prèvies va comportar un ampli desplegament policial a l'Ajuntament de la Seu d'Urgell i el Consell Comarcal de l'Alt Urgell el març del 2019.

Parlen al vídeo: JESÚS FIERRO, EXTINENT D’ALCALDE DE LA SEU D’URGELL