Una britànica Anna Brown s'entrena al Parc olímpic del Segre per fer realitat un somni de la seva infantesa. Creuar nadant el canal de la mànega. Aquest setembre ha començat la preparació d'una aventura que culminarà amb la prova el 14 de setembre 2021.

"He estat somiant creuar el canal des que tenia 6 anys, per tant, està al meu cap des de fa molt de temps. Ara tinc 41 anys. He esperat molt de temps, i crec que ara és l'oportunitat per fer-ho".
Brown resideix a Andorra i s'exercita una vegada a la setmana a les instal·lacions urgellenques. I, progressivament incrementarà les sessions d'entrenament.

"Hi ha molts llacs a Andorra, però a molta altitud, molt freds. Pel que a l'hivern estan gelats. He buscat un lloc que pugui utilitzar regularment".
Els entrenaments han de servir a la britànica per adaptar-se a l'aigua freda i nedar llargues distàncies.

"Avui està realment freda (l'aigua). Potser 13,5 graus, o una temperatura similar. El canal als vols de setembre, quan el nedaré, espero que tingui una temperatura de 16 o 17 graus. Pot ser més freda o tèbia. Aquí serà més freda, penso, sobretot a l'hivern, però és molt bo per al meu entrenament".
La nedadora assenyala que cal una bona preparació, però la darrera paraula la tenen els factors externs, especialment la climatologia.
“Moltes coses han d’anar bé perquè pugui nedar al canal. Si fa mal temps, hauré de canviar de dia. No pots controlar aquesta situació. Serà un somni fet realitat, si tot va bé aquest dia, serà brillant”.
El Canal que separa el nord-est de França i la Gran Bretanya té 34 quilòmetres. A la pràctica Brown nedarà més distància, ja que pels corrents, no travessarà el canal en línia recta, sinó en ziga-zaga.

Parlen al vídeo: ANNA BROWN, NEDADORA