Concentració a davant de l'Ajuntament de la Seu d'Urgell dilluns al vespre com a gest de suport a Quim Torra. Hores abans, el Tribunal Suprem havia confirmat la condemna d'inhabilitació al president de la Generalitat pel Tribunal superior de Justícia de Catalunya. La sentència dictada a Torra és d'un any i mig d'inhabilitació i una multa de 30.000 euros per desobeir un mandant de la Junta Electoral Central per no retirar una pancarta en la qual es llegia: "llibertat presos polítics i exiliats. Un lema que també duien en pancartes els concentrats tot respectant la distància de seguretat.
La protesta a la capital alt urgellenca l'ha convocat Òmnium Alt Urgell. La Síndica Municipal de Greuges, Anna Martí, ha llegit el manifest unitari de la jornada.

Junts, ERC i CUP, tres dels quatre grups municipals de l'Ajuntament de la capital alt urgellenca han participat en l'acte. L'alcalde de la Seu d'Urgell, Jordi Fàbrega, ha qualificat de cop d'estat la sentència.

A més, el batlle urgellenc ha assenyalat que aquesta és la quarta vegada que l'Estat espanyol enderroca un candidat proposat en aquesta legislatura.

I, aquest dimarts, l’endemà de la inhabilitació de Torra, el Consell Comarcal de l’Alt Urgell ha penjat al balcó una pancarta per reclamar també la llibertat dels presos polítics.

Parlen al vídeo: ANNA MARTÍ, SÍNDICA MUNICIPAL DE GREUGES - JORDI FÀBREGA, ALCALDE DE LA SEU D'URGELL