Havia de ser un cap de setmana amb bona afluència de visitants a Cerdanya, ja que bona part del turisme prové de Barcelona i molts tenen fins a quatre dies de festa per aquest pont de la Mercè. Les previsions de mal temps i, sobretot, les recomanacions de no desplaçar-se a la comarca per l'alt risc de rebrot del covid-19 ha fet que la majoria optessin per quedar-se a casa. Els hotelers han tingut moltes anul·lacions i finalment l'ocupació s'ha situat al voltant del 15%.

El sector hoteler veu amb resignació les noves mesures per frenar els contagis i asseguren que, des que van poder reobrir a finals de juny o principis de juliol, sempre han vetllat per la seguretat dels clients i dels seus treballadors. Creuen que, tots plegats, hem d'aprendre a conviure amb aquesta nova realitat.

Els que també entenen les noves restriccions són els comerciants. També expliquen que durant l'estiu la majoria de botigues han seguit un protocol de seguretat i que ho seguiran fent en les properes setmanes.

Pel que fa a la propera temporada d'hivern, tant hotelers, restauradors com comerciants confien en rebre clients amb una certa normalitat. En aquest sentit, les estacions d'esquí ja estan treballant amb els protocols que hauran de seguir aquesta primera temporada de neu post-covid.

Parlen al vídeo: NÚRIA VIDAL, PORTAVEU ASSOCIACIÓ HOTELS I CÀMPINGS CERDANYA - MARIA MARTÍNEZ, PRESIDENTA ASSOCIACIÓ COMERÇ PUIGCERDÀ