El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) ha publicat aquest divendres les mesures restrictives per fer front a l'augment de casos de covid-19 a Cerdanya, aprovades dimecres pel Procicat. Així, doncs, es recomana als veïns i veïnes que es quedin a casa i que només surtin per anar a la feina, a l'escola, per assistir a serveis sanitaris o per atendre persones dependents, grans o infants. El Procicat també recomana no sortir de casa si és no per desplaçar-se a entitats financeres i d'assegurances i d'altres serveis; per accedir als establiments comercials minoristes d'alimentació, begudes i matèries primeres; i per accedir a altres establiments comercials minoristes, amb cita o avís previs.

L'aforament a bars i restaurants es limita al 50%, de la mateixa manera que l'assistència a actes religiosos. En establiments d'hostaleria i restauració el consum s'ha de fer sempre en taula i no a la barra. En l'interior l'aforament es limita al 50% i s'ha de garantir una distància mínima entre taules d'1'5 metres. A les terrasses es limita la capacitat d'ocupació de l'espai al 50% també i s'ha de garantir una distància de 2 metres entre taules. L'horari de tancament serà a la una de la matinada com a màxim, sense que es puguin admetre nous clients a partir de les dotze. En hotels, l'aforament dels espais comuns es limita al 50%.
D'altra banda, les activitats culturals es mantenen amb un aforament del 70% de la capacitat, però les esportives no podran superar el 50%. Es preveu que aquestes mesures s'apliquin, de moment, en els pròxims quinze dies.