Puigcerdà es planteja fer més cribratges massius en els propers dies, per tal de detectar casos asimptomàtics de covid-19. Des de l'ajuntament de la capital cerdana han explicat que, tal com es va fer els passats dies 9 i 15 de setembre, els nous cribratges anirien dirigits a col·lectius en concret, és a dir, aquells on hi ha més incidència del virus.

Recordem que les proves PCR dels dies 9 i 15 de setembre, que es van fer al casal d'avis St Domènec, anaven dirigides a la població de 18 a 40 anys i també a docents, restauradors, comerciants, hotelers i als treballadors que tenen cura de persones vulnerables. Dels gairebé 1200 testos es van detectar 61 casos positius, 18 al primer dia i 44 al segon. Això representa un 5% del total. Malgrat que els cribratges massius disparen el nombre total de casos detectats, des de l'ajuntament consideren que és una eina efectiva per controlar els brots.

Aquest dimecres s'ha fet la prova a un centenar d'alumnes que fan quarantena a casa per haver estat en contacte amb algun positiu a l'aula i aquest dijous s'han fet PCRs a uns 150 treballadors de les residències de Puigcerdà i Bellver, en el marc del seguiment que es fa cada quinze dies en aquests equipaments.
Recordem que el risc de rebrot a Cerdanya i la taxa de reproducció de la malaltia preocupants. Per això el PROCICAT ja ha aprovat una sèrie de mesures addicionals a tots els municipis de la comarca amb una durada inicial de 15 dies. Aquestes són limitar l'aforament de bars i restaurants, de cerimònies i d'esdeveniments culturals o esportius. També des del departament d'Interior com des dels diferents ajuntaments cerdans es demana evitar desplaçaments innecessaris i reduir la mobilitat sempre que sigui possible, especialment durant el pont de la Mercè.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ