Aquest dijous hi ha 14 casos positius confirmats de Covid-19 a l’Àrea Bàsica de Salut de la Seu d’Urgell. És una persona més respecte a dilluns d’aquesta setmana. A més, hi ha 50 persones confinades com a contactes estrets de positius.
A començaments de setmana, no hi havia cap ingressat al Sant Hospital de la capital alt urgellenca, tot i que aquest dijous hi ha dos pacients per complicacions derivades del coronavirus.
El risc de rebrot a la Seu d’Urgell ha augmentat amb 19 punts més les darreres 24h, pel que se situa als 238 punts. La xifra però és inferior al de l’inici de setmana que era de 253. També ha incrementat lleugerament en les últimes 24h la taxa de reproducció de la malaltia amb 1,08 punts després que aquest dimecres fregava el límit recomanat, 1,02. La transmissió del virus en l’àmbit comarcal també ha experimentat una tendència lleugera a l’alça. Aquest dijous el risc de rebrot és de 182 punts, i la taxa de reproducció 1,2 punts.
L’alcalde de la capital alt urgellenca Jordi Fàbrega reitera que la ciutadania no es relaxi, i recorda la importància de minimitzar els contactes socials, així com l’ús de la mascareta, mantenir la distància física 1 metre i mig o dos mestres i desinfectar-se les mans.