Compromís X Peramola proposa crear un itinerari circular al voltant del Roc de Cogul. El grup municipal exposa que al llarg del recorregut podrien establir-se punts d’observació de rapinyaires, i també rampes d’enlairament de parapent.

Per tal de dur a terme la ruta, des de Compromís consideren necessari el condicionament dels camins per accedir a la base del roc, que parteix de l’entrada del poble (just al costat del forn del Boixet). El grup de l’oposició assenyala que millorar l’accés de tothom al medi natural, és un dret fonamental contemplat a l’article 45 de la constitució espanyola.

El grup municipal socialista explica que si poden aportar els diners de la partida procedent del Pla de Cooperació Municipal 2020 de la Diputació de Lleida. Tanmateix, l’equip de govern de l’ajuntament de Peramola ha assegurat que no hi destinarà aquesta partida de despesa corrent. Així mateix, el pla de cooperació no permet invertir en nous projectes, sinó en el manteniment segons diuen des del consistori peramolí.
Val a dir, que el passat mes de juliol, la Diputació de Lleida va aprovar un pla econòmic per ens locals en matèria arranjament de camins. Al document consta que al municipi de Peramola rebrà 17.000 €.

Parlen al vídeo: TONI MAS, REGIDOR COMPROMÍS X PERAMOLA