La dotzena de veïns del nucli de Pedra, al municipi de Bellver de Cerdanya, vol revocar la immatriculació de l'església de Sant Julià per tal que sigui de titularitat municipal. Així, creuen, es podria millorar l'entorn del temple, facilitar-ne l'accés a peu i que albergués activitats de caire cultural. A més, han lamentat que el procediment dut a terme per l'Església estigui basat en una llei dels anys 40.

L'any 36 un incendi va ensorrar bona part dels murs i la coberta. La Generalitat va costejar la reconstrucció de l'església el 1984 i, des de llavors, el temple no ha acollit cap acte religiós.
La petició de l'associació ja l'han fet arribar a l'ajuntament de Bellver, amb l'objectiu que el consistori tracti aquesta qüestió amb el Bisbat d'Urgell. Des de l'ajuntament asseguren que els serveis jurídics estan analitzant la propietat de gairebé una vintena d'elements que han estat inscrits per l'Església i confia en què es podran resoldre aquells casos en què s'hagin detectat errors.

L'ajuntament ha avançat que hi ha prevista una reunió amb el Bisbat per tractar i resoldre, confia, totes aquestes qüestions

Parlen al vídeo: FRANCESC GODÀS, PORTAVEU ASSOCIACIÓ VEÏNS I VEÏNES PEDRA - XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA