El departament de Salut ha anunciat aquest dimecres una sèrie de mesures addicionals a Cerdanya per frenar l'expansió de la covid-19. Aquestes són limitar al 50% l'aforament de bars i restaurants, prohibir el consum a les barres, limitar al 33% l'aforament en cerimònies i al 50% l'aforament en esdeveniments culturals i esportius. Tot plegat per mirar reduir el risc de rebrot a la comarca que continua disparat, per sobre de 2000 quan la mitjana catalana és de 186, i la velocitat de contagi està per sobre de 2, quan al total de Catalunya està a 1,13.

Des de l'ajuntament de Puigcerdà han recordat que la setmana passada ja es van prendre algunes mesures, com ara la limitar l'aforament de les terrasses al 50% o el tancament dels parcs infantils.

Des del consistori han indicat que estan en contacte permanent amb els departaments de Salut i Interior i s'han mostrat pro actius amb les mesures que s'apliquin per reduir els contagis.

Aquestes mesures addicionals són les mateixes que ja estaven en vigor a Girona, Salt i Reus. Són en principi per a quinze dies i entraran en vigor un cop es publiquin al DOGC.

Des de l'ajuntament puigcerdanès han demanat que, malgrat que encara no han entrat en vigor, els veïns i veïnes ja les apliquin. Així mateix, han recordat la necessitat de limitar els desplaçaments, especialment a les portes del pont de la Mercè.

Precisament aquest dimarts el president de la Generalitat Quim Torra ha plantejat la possibilitat del confinament de Cerdanya, seguint el mateix criteri que per a qualsevol territori en una situació delicada. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, però, no veu "tècnicament" necessari confinar la comarca.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ