Un total de sis grups bombolla de centres educatius de Puigcerdà es troben confinats per casos de covid-19 a l'aula. En concret, parlem d'un grup de 20 alumnes de Cicles Formatius de l'INS Pere Borrell, de la classe de 1r de Primària de l'escola Vedruna amb 27 infants i de quatre grups de l'escola Alfons I. En aquest darrer centre, hi ha ara mateix confinats un grup de P3 i un de P5 i també un grup de 4t de Primària i un de 6è.

Des de la direcció de l'escola Alfons I asseguren que estan preparats per aquesta situació que preveuen que s'allargarà uns quants mesos. El que no esperaven, però, és que s'haguessin de confinar estudiants tot just començar el curs.

En el cas de l'escola Llums de Nord, no hi ha cap grup sencer confinat però sí una vintena d'alumnes que són a casa fent quarantena, ja sigui per contactes estrets que han donat positiu o bé per haver estat en contacte amb la responsable de menjador del centre que va donar positiu al cribratge massiu del passat dia 15 a Puigcerdà.

En total, són uns 230 els estudiants dels quatre centres educatius de la capital cerdana que segueixen el curs des de casa.

La unitat mòbil de l'Alt Pirineu i Aran s'ha desplaçat aquest matí a Puigcerdà per fer proves PCR al centenar d'alumnes dels grups confinats.

Parlen al vídeo: JORDI LÓPEZ, DIRECTOR ESCOLA ALFONS I PUIGCERDÀ