El Departament de Cultura ha adjudicat provisionalment 57 projectes en grans infraestructures culturals. Entre els quals hi ha la museïtzació de l'església de la pietat, al Museu Diocesà d'Urgell de la capital alt urgellenca.
En total, el govern farà una aportació extraordinària de 27 milions d'euros. Inicialment, els projectes adjudicats formaven part de les convocatòries del Programa Operatiu FEDER de Catalunya 2014-2020, que va suspendre per l'emergència sanitària de la covid-19. Era la primera vegada que el sector cultural optava a aquest tipus d'ajut europeu. L'objectiu del fons és donar suport a tres tipus d'actuacions: la digitalització de serveis i les millores tecnològiques, l'eficiència energètica i les accions de millora i restauració dels edificis.
L’actuació a l'església de la pietat serà la primera fase del projecte de reforma del Museu Diocesà d'Urgell.

Val a dir que la Catedral Sant Maria d'Urgell ha estat inclosa en una candidatura multinacional per ser Patrimoni Mundial de la UNESCO, juntament amb monuments del Principat d'Andorra i el castell de Foix a França.

Parlen al vídeo: CLARA ARBUÉS, DELEGADA DEL PATRIMONI DEL BISBAT D'URGELL