Falten pocs dies perquè les aules de la nova escola Jaume I de Llívia s'omplin d'alumnes. L'edifici, que s'ha construït a tocar de l'escola actual i del poliesportiu, està pràcticament acabat per la part exterior i planta baixa i ara falta acabar d'equipar-ne l'interior. La crisi sanitària de la covid-19 ha fet endarrerir tres mesos el calendari inicial però des del consistori confien en poder estrenar les instal·lacions a finals d'any o a principis del que ve.

Mentrestant l'ajuntament ja ha adjudicat els treballs de rehabilitació de l'edifici actual de l'escola, que començaran un cop els estudiants ja ocupin les noves instal·lacions.
El nou edifici acollirà la llar d’infants i les aules d’Educació Primària, que actualment es troben a l’antiga caserna de la Guàrdia Civil i a un mòdul prefabricat. Els alumnes d’Educació Infantil utilitzaran l’immoble actual reformat. Els dos espais estaran connectats a través d’un porxo.
L'equipament ha suposat un cost de 2,4 milions d'euros i ha estat finançat en un 75% pel propi ajuntament. La resta ha arribat per via de subvencions del departament d'Educació. Des de l’ajuntament s’han mostrat satisfets d’haver pogut tirar endavant la construcció de la nova escola, un projecte molt esperat al municipi.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA