Aquest dilluns al matí, familiars de les persones afusellades d’Isavarre per l’exèrcit franquista l’abril del 38 han donat mostres d’ADN per poder identificar els cossos que s’estan recuperant de la fossa del prat del Fuster de Sorpe, al municipi d’Alt Àneu.

Les famílies han acudit al Centre d’Atenció Primària d’Esterri d’Àneu, on s’ha fet la recollida de mostres. I on s’han mostrat esperançats de poder recuperar les restes els seus familiars i poder-los enterrar dignament.

Però també lamenten el fet que la majoria de fills i filles dels homes afusellats ja no hi son.

De moment s’han trobat restes que pertanyen a 6 persones diferents i materials diversos.

Els arqueòlegs continuaran durant els pròxims dies l’excavació començada a principis de setembre a l’espera de trobar més individus.

Parlen al vídeo: IVONE CUSCÓ, DOCTORA EN BIOLOGIA I GENETISTA VALL D’HEBRON - GIL RIBA SABATÉ, FAMILIAR - JAUME SABATÉ TORRES, FAMILIAR - JOANA CONSOL SALA, FAMILIAR - ESTER CAPELLA, CONSELLERA DE JUSTÍCIA