A partir de dilluns vinent, la Direcció General d'Ecosistemes Forestals i Gestió del Medi de la Generalitat iniciarà una campanya de tractament aeris de control de la processionària de pi. Aquests tractaments consisteixen en l'aplicació d'un producte biològic compatible amb l'agricultura ecològica i no està classificat com a tòxic, irritant ni com a perillós per al medi ambient ni per als organismes aquàtics.
S'actuarà en diverses zones boscoses de Cerdanya de municipis com Bellver o Guils.
Recordem que aquest tipus de tractaments es fan de manera periòdica contra aquest lepidòpter que danya els pins i origina urticària i reaccions al·lèrgiques. Segons estudis realitzats pel departament d'Agricultura, l'efectivitat dels tractaments és del 95,5%.
Els treballs podran allargar-se fins a cinc setmanes, depenent de les condicions meteorològiques.