Després d'alguns mesos de retard, l'ajuntament de Llívia ha pogut obrir, finalment, les noves termes d'aigua sulfurosa, situades al parc de Sant Guillem. Ho ha fet en fase de proves perquè falten alguns detalls com ara reforçar la il·luminació o col·locar-hi càmeres de videovigilància. Els banyistes, però, ja han pogut provar les propietats de l'aigua durant el darrer tram de l'estiu. A partir d'ara, els banys termals seguiran oberts de manera ininterrompuda. S'espera que, sobretot de cares a l'hivern, es converteixin en un nou reclam de Llívia.

El nou espai termal de Llívia consta de tres basses i una altra més gran amb capacitat per a una vuitantena de banyistes, amb circumstàncies normals. També té vestidors i banys i tot plegat ocupa un recinte uns 3000 metres quadrats.
L'ajuntament ha fet analitzat les propietats i beneficis de l'aigua i ha constatat que té un PH alt i una mineralització baixa. Surt a uns 30 graus però el desitjable és que arribi als 39. El consistori espera que vagi agafant temperatura en les properes setmanes. Si no fos així, estudia un sistema sostenible per poder aconseguir aquesta temperatura.

Es tracta dels primers banys termals que obren a la Baixa Cerdanya. A la zona nord de la comarca és una oferta consolidada, amb termes a Dorres o Llo.
El cost de les instal·lacions s'ha situat als 450.000 euros. El preu de l'entrada és de 4 euros.

Parlen al vídeo: ELIES NOVA, ALCALDE DE LLÍVIA