A principis d’any hi haurà sobre la taula el projecte definitiu de la Via Verda que ha d’unir Sort i Rialp. Un projecte llargament reivindicat pel territori i que la idea del departament de territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya és que durant el 2021 sigui una realitat. En aquest sentit des de la secretaria d’infraestructures i mobilitat es veu com una eina amb 2 vessants: la promoció de la mobilitat sostenible i l’atracció turística respectuosa amb el medi ambient.

Els 2 municipis implicats en el projecte estan satisfets de veure que agafa forma i esperen que sigui una iniciativa ben acollida tant pels veïns i veïnes de les 2 poblacions com pel turisme.

Es calcula que la via verda suposarà una inversió d’uns 2 milions d’euros que assumirà íntegrament la Generalitat. La distància que recorrerà són uns 2,8 kilòmetres i el seu traçat respectarà l’entorn.

Parlen al vídeo: ISIDRE GAVÍN, SECRETARI D’INFRAESTRUCTURES I MOBILITAT - RAIMON MONTERDE, ALCALDE DE SORT - GERARD SABARICH, ALCALDE DE RIALP