Puigcerdà ha adoptat noves mesures per frenar els contagis de covid-19 que darrerament han augmentat significativament a la vila i a la comarca. Una d'elles és la limitació de les terrasses dels bars i restaurants al 50% de la seva capacitat. Així, doncs, els propietaris hauran de tornar a retirar taules i cadires per tal de garantir les distàncies de seguretat.

Per altra banda, el consistori també ha prohibit l'accés als parcs infantils i zones esportives a l'aire lliure que hi ha als parcs públics de tot el municipi.

Així mateix, es demana que entitats i associacions que tenien previstes activitats en les properes setmanes les suspenguin, com ja s'ha fet amb aquelles que organitza l'ajuntament. Tant aquesta com la resta de mesures han estat consensuades amb els agents de salut del territori i que seguiran vigents fins a nou avís.
Des del consistori han fet una crida a la responsabilitat, ha recordat la limitació de les trobades a un màxim de 10 persones i a complir les quarantenes.
D'altra banda, l'Hospital de Cerdanya ha tornat a restringir les visites a pacients hospitalitzats, a les consultes externes i a urgències. Les persones adultes no en poden rebre i els menors i les persones vulnerables només poden tenir un acompanyant.
Recordem que el risc de rebrot a la capital cerdana i a la resta de la comarca continua sent molt alt. Des de l'inici de la pandèmia s'han detectat ja 279, 63 més que fa 24h.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ