L'Audiència de Lleida ha confirmat la sentència d'un jutjat penal que condemnava un jove a deu anys i mig de presó per haver apunyalat cinc nois a la Seu d'Urgell.
La sentència considera provat que, després d'una discussió en una discoteca de la capital alt urgellenca l'abril del 2019, l'acusat va anar a casa a agafar dos ganivets de grans dimensions, de 12 i 14 centímetres de fulla, i ja al carrer va atacar i ferir els cinc nois.
La defensa del jove va recórrer la condemna del penal a l'Audiència al•legant defensa pròpia. I afegint que les víctimes li havien entrat a casa.
La sentència considerar provat que els fets es van produir al carrer, pel que condemna a l'acusat per cinc delictes de lesions. A més, a l'escrit s'exposa que va ser l'inculpat qui va anar expressament a casa i en va baixar amb dues armes blanques.
El penal també va condemnar a dos anys de presó dos joves més que anaven amb l'acusat, que duien barres de ferro i que van colpejar dos dels nois. Aquests, però, no van recórrer la sentència.
A més de la pena de presó, l'acusat haurà d'indemnitzar amb més de 39.000 euros els cinc joves pels danys patits. Dos dels agredits van estar diversos dies hospitalitzats. Depenent de la gravetat de les lesions, les indemnitzacions individuals oscil•len entre els 1.200 i els 18.000 euros.
Pel que fa als altres dos agressors un d'ells haurà d'indemnitzar amb 6.000 euros una de les víctimes i l'altre amb 1.300 euros un altre dels nois.