Un treball liderat per l'investigador Albert Sellés, de l'Institut Català de Paleontologia Miquel Crusafont ha descrit una nova espècie de cocodril a partir d'unes restes trobades a Coll de Nargó. El fòssil té una antiguitat de 71,5 milions d'anys i representa l'exemplar més antic descobert de la família dels sebècids.

Les restes van ser localitzades a menys de mig metre d'un niu d'ous de titanosaure i envoltat de closques d'ou. Segons sembla, l'exemplar terrestre s'hauria pogut alimentar de les cries dels dinosaures que ponien els ous en aquesta zona del Pirineu.

El fòssil va ser robat l'any 2013, poc abans de la seva extracció, i va ser recuperat en poques setmanes per la intervenció dels Mossos d'Esquadra en un estat força precari de conservació. Aquest fet ha portat als investigadors a batejar el cocodril com a Ogresuchus furatus, que significa "el cocodril-ogre que va ser robat", en record del succés.

Parlen al vídeo: ALBERT SELLÉS, INVESTIGADOR