Dins la setmana europea de la mobilitat sostenible, diversos municipis de Cerdanya han preparat activitats de conscienciació que es duran a terme aquest cap de setmana. A Ger, per exemple, diumenge es farà una acció de neteja al Riu Segre. La trobada serà a les 10h del matí a l'entrada del poble i, des d'allà, cada participant s'aproparà a la llera del riu en vehicle privat.
Per la seva banda, Prats i Sansor ha programat una caminada popular de 8km, amb sortida al local social. El recorregut durarà unes dues hores i mitja i passarà per la bassa de Sanavastre, el riu Segre i el Molí de Prats.
Mentrestant a Alp, s'habilitaran diversos espais per deixar bicicletes.
Per formar part d'aquestes accions cal inscriure's prèviament als ajuntaments de cada municipi. Cal també portar mascareta i respectar les distàncies de seguretat.
En total, més de 200 ajuntaments de tot Catalunya s'han adherit a la iniciativa europea que el que busca és promoure la mobilitat sostenible, reduir l'emissió de gasos i sensibilitzar la ciutadania.