L'ajuntament de Bellver ha aprovat provisionalment el nou Pla d'Ordenació Urbanística, el POUM, i ja l'ha fet arribar a la Comissió d'urbanisme de l'Alt Pirineu perquè, si ho considera oportú, l'aprovi definitivament. El document és força semblant al projecte inicial, tot i que s'hi han inclòs algunes modificacions. Si Urbanisme el tira endavant, Bellver guanyarà terrenys per a nous equipaments, zones verdes i també per a nous habitatges.

Per altra banda, amb el nou POUM també es vol resoldre diverses qüestions urbanístiques que afecten poblacions del municipi, com ara Bor o Baltarga.

Recordem que, en el cas d'Éller, el POUM va generar l'oposició d'un grup de veïns, els quals van presentar al·legacions perquè el document obria la porta a la construcció de més d'una vintena d'habitatges. Des d'Urbanisme de la Generalitat van demanar al consistori que reduís el aquest creixement urbanístic. Des de l'ajuntament han explicat que finalment no s'ha modificat el pla i ha recordat que Urbanisme és qui té l'última paraula.

El pla provisional s'ha aprovat amb els vots a favor de l'equip municipal, format per Endavant Cerdanya i ERC, i els vots en contra de l'oposició, formada per Junts.

Parlen al vídeo: XAVIER PORTA, ALCALDE DE BELLVER DE CERDANYA