La Seu d'Urgell ha acollit aquesta setmana una nova jornada de donació de sang amb el 100% de les places reservades. A la pràctica, però, no s'han assolit la vuitantena d'extraccions previstes. En total, s'han extret 52 mostres de sang, i 5 de plasma. Hi ha hagut 8 oferiments, que no van poder donar sang per diversos motius segons dades del Banc de Sang i Teixits de Catalunya.

El mes de juliol es van aconseguir 79 extraccions, un nou rècord de les jornades de donació que s'han fet fins ara a la capital alt urgellenca.

Abans de l'esclat de la pandèmia de la covid-19, només calia inscripció prèvia a les maratons de sang que duraven 12 h, però arran del coronavirus cal reserva en totes les campanyes de donació.

Des del banc de teixits de Lleida assenyalen que han constatat una reducció de l'absentisme, és a dir, d'aquelles persones que reserven plaça per fer la donació, però que no acudeixen a la cita. La jornada de recollida s'ha dut a terme a la sala polivalent del Centre Cívic El Passeig durant la tarda i vespre de dilluns.

Parlen al vídeo: ANDREA CARRASCO, BANC TEIXITS DE LLEIDA