Aquest estiu de gran afluència turística a Cerdanya ha generat moments puntuals d'aglomeracions en espais naturals molt coneguts, com ara als estanys de la Pera o al llac de Malniu. Molts dels que, en lloc d'anar a peu o en bicicleta preferien l'adrenalina d'un motor, decidien rodar per l'Alta Cerdanya on, segons es queixen els mateixos batlles i veïns, hi ha menys controls que a la zona sud de la comarca. Cansats de veure poc respecte per l'entorn, alguns alcaldes, com el d'Oceja, han decidit fer una crida a la responsabilitat.

Al bosc d'Oceja hi ha una ruta forestal de 24 quilòmetres on sí hi poden circular els vehicles de motor. Però sovint els conductors utilitzen les pistes forestals i camins del voltant per fer les seves sortides, travessant els ramats que pasturen a la zona o endinsant-se en espais protegits, sense respectar la senyalització que ho prohibeix.
Si la situació no millora, des de l'Alta Cerdanya demanaran més controls policials a la muntanya i sancions com hi ha a la resta de la comarca.

En les properes setmanes, els alcaldes d'Oceja, Palau de Cerdanya i Vallcebollera es reuniran per abordar aquesta qüestió i plantejar-se solucions perquè a l'estiu vinent no es repeteixi aquesta situació.

Parlen al vídeo: ROGER CIURANA, ALCALDE D'OCEJA