Pocs minuts abans de les 9 del matí, alumnes i familiars esperen davant l'escola Santa Cecília de Bolvir per començar el que serà el segon dia del curs 2020-2021. La pandèmia de la covid-19 ha obligat a tots els centres a adoptar una sèrie de mesures de prevenció de contagis, com ara desinfecció de mans i ús de mascareta a partir dels 6 anys. Però també ha fet que moltes famílies es replantegessin el lloc on viure, sobretot aquelles que provenen de ciutats.
A Bolvir hi han hagut darrerament 73 nous empadronaments, la gran majoria de persones que, davant l'amenaça de rebrots i de nous confinaments en zones més poblades, han decidit traslladar la seva residència en un entorn rural. Algunes ho han fet a les seves segones residències mentre que d'altres han optat per llogar un habitatge. Les famílies amb fills i filles els han matriculat a l'escola del poble que, aquest curs que acaba de començar, ha vist augmentar el nombre d'alumnes.

Així, doncs, el centre educatiu, que forma part de la Zona Escolar Rural Cerdanya juntament amb les escoles de Ger i Llívia, ha iniciat el curs amb gairebé una quarantena d'alumnes en total.
Des de l'ajuntament de Bolvir veuen amb bons ulls l'arribada de noves famílies al municipi que, com moltes zones rurals, viu amb l'amenaça del despoblament.

En total, uns cent nous alumnes que han traslladat la seva residència a Cerdanya han començat al curs a escoles de la comarca. A banda de Bolvir, a l'escola Portella Blanca de Lles s'ha passat dels 11 als 24 alumnes i a la Bac de Cerdanya d'Alp han sumat 8 noves inscripcions i ara té 119 alumnes. Mentrestant a Puigcerdà, sumant tots els centres educatius són una trentena els alumnes que fins fa poc vivien en entorns urbans.

Parlen al vídeo: VANESA SALVADÓ, DIRECTORA ESCOLA STA CECÍLIA BOLVIR - ISIDRE CHIA, ALCALDE DE BOLVIR