Segon dia de cribratge massiu a Puigcerdà per detectar casos de covid-19 en persones asimptomàtiques. Dimecres passat va ser el torn dels docents de Cerdanya i aquest dimarts han estat els comerciants, restauradors, hotelers i treballadors que tenen cura de persones vulnerables els que s'han sotmès a la prova PCR. L'espai habilitat ha estat el casal d’avis Sant Domènec, al passeig 10 d’Abril, on s’ha limitat un circuit d’accés per evitar encreuaments.

Dels 573 testos que es van realitzar dimecres passat en la primera jornada de cribratge massiu es van detectar 18 casos positius de covid-19. L'Àrea Bàsica de Salut va contactar-los per telèfon per fer-los el seguiment.

A més, les dues jornades de cribratge també s'adreçaven a les persones de 18 a 40 anys.
Des de l'ABS han explicat que fer testos massius els ajuda a tenir una radiografia de com està la població a la comarca i a fer un correcte seguiment dels casos positius.
En total, més de 1000 persones hauran participat al cribratge de Puigcerdà que recordem ha estat gratuït però calia inscripció prèvia.
En aquesta ocasió, el departament de Salut no ha autoritzat prendre imatges a l'interior.

Parlen al vídeo: BÀRBARA FONTECHA, DIRECTORA ÀREA BÀSICA SALUT CERDANYA