Els 770 alumnes i la vuitantena de professors de l'Institut Pere Borrell de Puigcerdà han tornat aquest dilluns a les aules, en un inici de curs atípic marcat per la pandèmia de la Covid-19. L'únic centre de secundària de la comarca ha fet grans esforços per garantir una tornada segura per a tothom. S'han adoptat diverses mesures per evitar contagis, com ara distribuir tres portes i escales d'accés diferenciades, espaiar les entrades i sortides cada deu minuts, grups de convivència estables i desinfecció de mans, a més de l'ús obligatori de la mascareta. Una nova rutina a què s'hauran d'habituar els nois i noies, després de sis mesos sense trepitjar l'institut.

Pel que fa a les ràtios d'alumnes per classe, s'han reduït a una vintena en la majoria de cursos.

Des de la direcció del centre han explicat que els professors s'han preparat per poder adaptar el contingut de les assignatures a l'ensenyament en línia, per si calgués confinar algun grup d'estudiants. Tot i això, aposten per l'educació presencial.

Retrobar-se amb els companys ha estat el que més esperaven els alumnes. Tots ells tenen clar les mesures que hauran de seguir, almenys, aquests primers mesos de curs.

Per altra banda, des de l'institut s'han queixat de la falta de recursos que han rebut per part del departament. En aquest sentit, han explicat que els mateixos docents han hagut d'encarregar-se de comprar gel desinfectant i els cartells per senyalitzar espais i distàncies de seguretat. El centre haurà de redestinar partides pressupostàries per poder pagar tot aquest material.

Pel que fa a la resta de centres educatius de la comarca, han pogut començar el curs amb normalitat, excepte l'escola Ridolaina de Montellà i Martinet, que ha ajornat el retorn a les aules perquè un docent del centre ha donat positiu de covid-19.

Parlen al vídeo: AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ - AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ - PAU TORNÉS, ALUMNE 2n ESO - CARLA SÀNCHEZ, ALUMNA 2n ESO