Els docents i personal administratiu dels 22 centres educatius de Cerdanya s'han fet aquest dimecres la prova PCR de Covid-19 a Puigcerdà. Ho han fet abans de l'inici del curs escolar, amb l'objectiu d'evitar que cap mestre arribi a les aules amb el virus.

Durant tota la jornada, uns 300 professors i treballadors d'escoles de Puigcerdà i de la resta de la comarca i de l'institut Pere Borrell s'han sotmès al test al casal d'Avis Sant Domènec, al passeig 10 d'Abril, on s'ha habilitat un circuit d'accés per evitar encreuaments. En el cas de l'únic institut de secundària de la comarca, hi ha participat pràcticament la totalitat de mestres i personal administratiu, és a dir, prop de 90 professionals.

A banda dels docents, el cribratge massiu també s'adreça a les persones de 18 a 40 anys i al personal dels sectors de l’hostaleria i el comerç.
L'objectiu és, doncs, detectar positius de covid-19 entre la població i fer-ne el seguiment.

En total, en aquesta primera jornada s'han fet unes 600 proves PCR, una quantitat que es repetirà el proper 15 de setembre, durant la segona i darrera jornada de cribratge massiu a la capital cerdana. Per poder sotmetre's al test cal inscriure's prèviament omplint un formulari que es pot trobar a la web puigcerda.cat.

Parlen al vídeo: ALBERT PIÑEIRA, ALCALDE DE PUIGCERDÀ - AMAYA GARCIA, DIRECTORA INS PERE BORRELL PUIGCERDÀ - JOSÉ RAMON ROPERO, SOTSCAP SEM LLEIDA ALT PIRINEU I ARAN